Mosėdžio gimnazija dalyvauja „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje ir birželio 19-21 dienomis 5 klasės mokiniai buvo pakviesti į trijų dienų robotikos stovyklą. Pirmąją stovyklos dieną mokiniai aktyviai konstravo robotukus ir išbandė juos greičiausio robotuko varžybų metu. Buvo labai gera matyti, kaip mokiniai ugdė komunikavimo, kūrybiškumo, bendradarbiavimo kompetencijas, padėjo vienas kitam, jei kam nors nesisekė. Po varžybų aptarė, kaip galėtų patobulinti robotą, kad jis važiuotų dar greičiau. Vėliau visi lankėsi Vaclovo Into Akmenų muziejaus edukacijoje „Aukso karštinė“, kurios metu buvo ieškoma aukso. Teigiamos emocijos liejosi per kraštus ir mokiniai nenorėjo jos baigti, kol nesurado visų spalvų akmenukų. Ši edukacija skatino išsikeltų tikslų siekimą nepaisant kliūčių ir sunkumų. Po šios edukacijos vykome į svečių namus “Kaštonas” pietauti, mokėmės mandagaus elgesio prie stalo. Grįžę į gimnaziją mokiniai dar tobulino savo robotukus ir vėl juos bandė.
     Antrąją dieną mokiniai nekantriai laukė, kol galės išbandyti savo jau patobulintus robotus. Buvo atvykęs treneris, kuris pravedė mokiniams treniruotę su Kangoo jumps batais. Tai buvo nauja patirtis, kurios metu mokiniai sportavo, juokėsi, bendravo ir padėjo vienas kitam. Mokiniai susidomėję šiuo sportu klausinėjo, kada vėl galės išbandyti. Po treniruotės ėjome pietauti į svečių namus “Kaštonas”. Po pietų vėl vyko konstravimo darbai ir varžybos.
     Trečioji diena taip pat buvo labai turininga. Lankėmės verslo įmonėje „UAB Deltrian“, su kuria gimnazija glaudžiai bendradarbiauja. Mokiniams buvo pravesta ekskursija, kurios metu mokiniai buvo supažindinti su įmonės veikla, naujų technologijų panaudojimu filtrų gamybos įmonėje. Ekskursijos metu mokiniams buvo suteikta galimybė patiems pagaminti filtrą ir pasijausti tikrais darbo rinkos dalyviais. Stovyklą vainikavo išvyka į Platelių Šaltojo karo muziejų. Grįžtant namo mokiniai reflektavo savo patirtį ir visos stovyklos įspūdžius ir visi vienbalsiai teigė, jog jie sužinojo labai daug ir tai buvo be galo smagus laikas kartu.
Kartu su @tūkstantmečiomokyklos
Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGeneration EU lėšomis.
„Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra.
Stovyklai vadovavo mokytojai Linas Šverys ir Diana Zubė.
Vadovams talkino mokytojų padėjėja Gabrielė Šateikytė ir mokytojas Giedrius Kova.