Birželio  12 d. mūsų I-II klasėms pagal TŪM projektą (49, 3- vizitai ugdymo įstaigose ir verslo įmonėse) organizuota UK išvyka į Šiaulius. I kl. gimnazistai lankėsi UAB ,,Hampidjan Baltic“, kur susipažino su virvių gamyba, o II A ir IIB klasės apsilankė UAB ,,Interscalit”, gaminančioje antklodes ir pagalves. Mokiniai turėjo galimybes ne tik pasižvalgyti po gamybinius scehus ir sužinoti, kur iškeliauja jų produkcija, bet ir konkrečiau pasiteirauti apie dirbančiųjų profesijų poreikį.
     Baigę vizitus įmonėse, vykome į VU Šiaulių akademiją, kuri priėmė mus atnaujintose patalpose. Be studijų programų pristatymo, mokiniams buvo pateikta  ir Kahoot viktorina, po kurios sulaukta prizų. Po to mus palydėjo į bibliotekos patalpas, kurioje mums buvo organizuota pažintinė ekskursija. Esame didžiai dėkingi akademijos atstovėms, kurios mums pasiūlė apsilankyti  VU ŠA Botanikos sode, kur galėjome susipažinti su daugybe augalų ir pasigrožėti gėlių žydėjimu.
      Išvyką vainikavo  tą savaitę Šiaulių dramos tetro organizujami ,,Teatrodromo renginiai“ (TŪM, 49 kultūros ir meno renginiai netradicinėse erdvėse). Mosėdžio gimnazijos delegacijai buvo rezervuotos vietos Didždvario gimnazijos kiemelyje vykusiam spektakliui ,,Dulkėti veidrodžiai“. Buvo įdomu stebėti, ksip neįprastais teatriniais sprendimais gvildenamos šiuolaikinės jaunų žmonių problemos. Diena buvo pilna pažinimo, karjeros, meninio ir kt. ugdymo kompetencijų.

Kartu su @tūkstantmečiomokyklos
Projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGeneration EU lėšomis.
„Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra.
TŪM kultūrinio ugd. koordinatorė V. Jonkuvienė

Nuotraukas žiūrėkite čia: