Skuodo r. Mosėdžio gimnazijoje savaitė ,,Be patyčių“ buvo skirta draugiškumo auginimui, todėl kiekvieną dieną (nuo 18 iki 22 d.) buvo organizuojamos draugystę skatinančios veiklos.

Pirmadienį savaitės veiklos buvo pristatytos gimnazijos bendruomenei aktų salėje. Visi buvo paraginti pildyti anketas prieš patyčias internetinėje erdvėje. Buvo organizuoti užsiėmimai „Būk draugiškas“ 1-2 klasių mokiniams. 7 klasės mokiniai pradėjo kurti draugiško rungtyniavimo sporte ,,Garbės kodeksą“, kurį savaitės pabaigoje išsiuntė LTOK.

Antradienį buvo surengtas šaškių turnyras „Žaisk ir draugauk su visais“ 1- 4 klasių mokiniams ir priešmokyklinių grupių vaikučiams. 7 klasės kviesliai vaikščiojo po klases ir kvietė visus trečiadienį apsirengti geltonai bei sakyti gerus žodžius ir šypsotis.

Trečiadienis buvo paskelbtas ,,Geltonos spalvos diena“ – gerų žodžių ir šypsenos diena. Visi buvo pakviesti apsirengti geltoną rūbą arba savo aprangoje turėti geltonos spalvos akcentą. O 7 kl. mokiniai visiems dalijo prisisegti geltonas šypsenėles. Dar tą dieną vyko daug draugiškų varžytuvių: užsiėmimai „Būk draugiškas“ 3 – 4 kl. mokiniams, draugiškos sportinės varžybos tarp 5 – 6  ir 7 – 8 klasių ir viktoriną, kurią surengė policijos atstovai I – II gimn. klasių mokiniams.

 Ketvirtadienis buvo paskelbtas ,,Skirtingų kojinių diena“. Taip mes stengėmės prisidėti prie Pasaulinės Dauno sindromo dienos paminėjimo. Ši diena dar buvo ir slapto draugo diena. Klasėse išsitraukėme lapelius su draugo pavarde ir visą dieną stengėmės padaryti jam malonių staigmenų. O dienos veiklas užbaigėme klasės valandėlėmis draugystės tema.

Penktadienis buvo paskelbtas ,,Draugystės pyrago diena“. Visos klasės kepė pyragus  ir vaišino kitas klases. Pyragais vieni kitus vaišino ir mokytojų metodinės grupės bei technikinio personalo darbuotojai. Vaišinantis  dar sakėme draugiškus palinkėjimus ir linkėjome vieni kitiems draugiškais būti per visus metus.

  Organizatoriai

Nuotraukas rasite čia